Larisa Rizvanovic

Larisa är en mycket driven projektledare och forskare med kompetens inom industriell mjukvara med bland annat, inriktning på industriell automation, molnteknologier, och sakernas internet. Larisa har jobbat på RISE SICS sedan i början av 2018, och kommer närmast från ABB Corporate Research där hon har forskat inom olika industriella applikationer, allt från elmätare, robotar, industriell automation till SmartGrid, samt varit projektledare för bland annat samarbetsprojekt mellan industrin och forskningsvärlden.

Att jobba med datorer och mjukvara är inget som hon har planerat från början. Det största målet var att designa en bro, och därför började hon sin utbildning till Civilingenjör inom väg och vatten. Larisa fick börja om med utbildningen och valde då av ren slump att plugga datateknik vid Mälardalens Högskola istället. Därifrån har hon en Master- och Licentiatexamen inom datateknik.

Idag tycker Larissa att hon har en givande, utmanande och mångsidigt jobb där hon får jobba med intressanta och kompetenta kollegor. Och broar får hon bygga, i form av digitala lösningar och nätverkande. De som känner Larisa, brukar säga att hon är väldig öppen och drivande. På fritiden, av de timmarna som blir kvar från ständiga jobbet med huset, älskar hon att umgås med familjen och vänner, kolla på fotboll, och gå på långa promenader med hunden.